Februari 2018

 • Samen voor een sterke Veluwe!

  16 februari 2018

  Op 15 februari 2018 kwamen de Veluwse partners samen om officieel de Veluwse samenwerking te bekrachtigen. Met het tekenen van de Samenwerkingsovereenkomst Veluwe-op-1 is er een bestuur dat sturing geeft aan de Veluwse ambities: de VeluweAlliantie. Een unieke samenwerking met als uitgangspunt dat ondernemers, grondeigenaren, overheid en andere partijen op gelijkwaardige manier betrokken zijn.

 • Activiteiten voor mantelzorgers

  14 februari 2018

  Als blijk van waardering organiseren wij in 2018 een activiteiten voor alle mantelzorgers in onze gemeente. De activiteiten bieden voor ieder wat wils: creativiteit, theater, lekker eten en drinken.

 • Gratis boek voor alle kinderen

  13 februari 2018

  Alle kinderen tussen de 0 en 13 jaar krijgen een gratis boek. Hiermee sluiten we aan bij het landelijke initiatief 'Geef een (prenten)boek cadeau'.

 • Sterk Renkum dynamische vindplaats voor iedereen

  09 februari 2018

  Met een feestelijke en informatieve bijeenkomst in MFC Doelum is op donderdag 8 februari 2018 het nieuwe informatie- en communicatieplatform Sterk Renkum gelanceerd: een dynamische vindplaats van, voor en door iedereen uit de gemeente Renkum.

 • 28 statushouders ronden eerste deel inburgering af

  07 februari 2018

  Op maandag 5 februari 2018 werd in Doelum in Renkum een sportmiddag georganiseerd voor een groep van 28 statushouders. Deze statushouders zijn in 2017 in de gemeente Renkum komen wonen.

 • Statiegeldalliantie

  07 februari 2018

  Wij treden toe tot de zogenoemde Statiegeldalliantie. Het college van B&W heeft hiertoe het initiatief genomen. De Statiegeldalliantie pleit voor het invoeren van statiegeld op alle blikjes en plastic flessen, om zo zwerfafval tegen te gaan.

 • Onderzoek naar luchtmetingen in leefomgeving Renkum

  07 februari 2018

  Papierfabriek Parenco in Renkum heeft in de zomer van 2016 het productieproces uitgebreid door papierlijn 2 (PM2) na enige jaren stilstand weer in gebruik te nemen. Sinds deze verandering zijn er door de bewoners van Renkum onder andere geurklachten gemeld bij het omgevingsloket van de Provincie Gelderland.