Gemeenteraad draagt burgemeester Schaap voor

De gemeenteraad wil dat burgemeester Agnes Schaap aan een tweede ambtstermijn begint. Dat heeft de gemeenteraad woensdag 21 december 2022 besloten.

De aanbeveling van de gemeenteraad gaat nu naar de Commissaris van de Koning. Die stuurt de aanbeveling samen met zijn eigen advies door naar de minister van Binnenlandse Zaken. Burgemeester Schaap werd 12 mei 2017 geïnstalleerd als Burgemeester. Daarvoor was ze wethouder en raadslid voor de PvdA in de gemeente Wijchen. 

Vereerd

Burgemeester Agnes Schaap is blij met het raadsbesluit: “Ik ben enorm vereerd met dit besluit. Het voelt goed dat de gemeenteraad het vertrouwen in mij uitspreekt. Ik ga door met mij inzetten voor de inwoners van de gemeente en met het vertegenwoordigen van gemeente Renkum in de regio en daarbuiten. Mijn werk is nog niet af! Naast alle uitdagingen die er ook in de komende jaren op ons afkomen, kijk ik ook uit naar de viering van het 100-jarige bestaan van de gemeente Renkum. Ik zal de laatste burgemeester zijn in de 1e eeuw van Renkum en nu dus ook de 1e in de 2e eeuw.” 

De volgende ambtstermijn gaat in op 12 mei 2023.