De buurtbus rijdt weer

De buurtbus rijdt sinds maandag 30 november 2020 weer in de gemeente Renkum. De dienstregeling blijft voorlopig wel beperkt tot de verbinding tussen Wolfheze – Oosterbeek – Doorwerth.

Heelsum en Renkum worden naar verwachting in de eerste maanden van 2021 weer in de buurtbusroute opgenomen. 

Buurtbus coronaproof

De buurtbussen hebben niet meer gereden sinds de corona-uitbraak in maart 2020. De zorg voor de gezondheid van de reizigers en van de vrijwillige chauffeurs van de buurtbussen kon in buurtbussen niet worden gegarandeerd. De buurtbussen zijn inmiddels coronaproof gemaakt. Zo is de chauffeurscabine afgeschermd met een kuchscherm en zijn de buurtbussen zijn uitgerust met een extra luchtfilter. Voorlopig blijft een mondkapje verplicht voor reizigers. Ook kan de buurtbuschauffeur reizigers tijdelijk niet helpen met het in- en uitstappen en bij het vastzetten van rollators en boodschappenwagentjes. 

Over de buurtbus

De buurtbus rijdt nu 12 jaar in onze gemeente en maakt deel uit van het net van openbaar vervoer van Breng in de gemeente Renkum. De buurtbus verbindt op werkdagen en op zaterdagen elk uur alle de dorpen Wolfheze, Oosterbeek en Doorwerth met elkaar. De buurtbus kan door iedereen worden gebuikt. Van tevoren bellen is niet nodig. Bij het instappen kan de OV-chipkaart worden gebruikt. De chauffeur verkoopt ook losse kaartjes voor wie geen OV-chipkaart heeft. De losse kaartjes kunnen alleen met een bankpas worden betaald.  

Meer informatie

Kijk voor de dienstregeling en meer informatie op de website www.buurtbusveluwezoomwest.nl.