Vrijwilligersorganisaties genomineerd voor vrijwilligersprijs

Wij zijn trots op onze vrijwilligers. Daarvoor verdienen zij erkenning en waardering. Daarom nomineren wij vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties uit onze gemeente voor de landelijke 'Meer dan handen' prijzen.

Met deze vrijwilligersprijzen worden bijzondere, lokale vrijwilligersorganisaties en bijzondere vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Stem mee!

Breng u stem uit op 1 van de Renkumse genomineerden. U kunt tot en met 11 februari 2019 stemmen via www.vrijwilligersprijzen.nl

3 genomineerden

Wij mogen 3 organisaties nomineren voor de prijs. Dat zijn geworden:

De Hulpdienst voor elkaar

Mensen kunnen bellen met de Hulpdienst met een vraag en worden gekoppeld aan een vrijwilliger die ze kan helpen met zaken als vervoer van en naar dokter of tandarts, klussen in huis en tuin, of samen boodschappen doen.   

Dorpsbelang Wolfheze

De dorpsvereniging die zich bezighoudt met het bevorderen van de leefbaarheid in de kern Wolfheze, allerlei activiteiten organiseert en de belangen behartigt van de inwoners van Wolfheze.

De stichting begraafplaats Fangmanweg

Vrijwilligers van de stichting verzorgen de oude graven op de oude monumentale begraafplaats in Oosterbeek.

Passieprijs

Daarnaast kan de gemeente 1 vrijwilliger nomineren die in aanmerking komt voor de speciale Passieprijs. Dat is René Stouten geworden. Hij zet zich met hart en ziel in voor het project ‘Samen reizen’ waarin hij als vrijwilliger leerlingen van het speciaal onderwijs helpt om zelfstandig hun weg naar school te vinden in plaats van met een taxi.

De prijzen

Vrijwilligersorganisaties kunnen een geldbedrag van € 5.000,- winnen. De individuele vrijwilliger die de Passieprijs ontvangt kan een reischeque winnen, inclusief zakgeld, t.w.v. € 1.000,-.

Op 15 februari 2019 reikt Hugo de Jonge, vicepremier en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport de prijsen uit.