Controle blauwe zone

Vanaf de 1e week van februari 2019 gaan wij handhaven op het parkeren bij de blauwe zones, scholen en winkelgebieden in de gemeente.

Sinds 1 december 2018 zijn onze toezichthouders en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) bij het uitvoeren van parkeercontroles al begonnen met het waarschuwen van automobilisten die zich niet aan de parkeerregels houden. Er wordt gecontroleerd op een goed ingestelde blauwe schijf en of een auto niet te lang of verkeerd geparkeerd staat. Bij het uitdelen van een waarschuwing wordt het kenteken van de auto genoteerd. Deze actie zetten wij in januari 2019 voort. Vanaf 1 februari 2019 ontvangt u na 2 waarschuwingen bij de 3e overtreding een bekeuring via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Riskeer geen boete en hanteer de regels voor de blauwe zones. 

Parkeren in een blauwe zone

U herkent de blauwe zone aan de borden aan het begin en het einde van de zone. U mag alleen parkeren in de parkeervakken met een blauwe lijn. Parkeren op die parkeerplaatsen is gratis met een blauwe parkeerschijf. De maximale parkeertijd (1,5 uur) staat op de borden aangegeven. Op de schijf geeft u het tijdstip aan waarop u begint met parkeren. Plaats de parkeerschijf goed zichtbaar achter de voorruit van uw auto.

Parkeren met de parkeerschijf geldt op:

  • maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur;
  • vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (koopavond);
  • zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Buiten deze dagen en tijden is parkeren vrij.

Parkeerontheffing blauwe zone

Woont u binnen de blauwe zone in Oosterbeek of heeft u daar een bedrijf? Dan kunt u een parkeerontheffing voor de blauwe zone aanvragen.