Handige informatie en links voor ondernemers

Een overzicht van lokale en landelijke maatregelen om ondernemers te steunen tijdens de coronacrisis.

Actuele informatie

Van het RIVM

Zorg dat u goed op de hoogte blijft van de ontwikkelingen. Op de website van het RIVM staat altijd de laatste informatie. Heeft u een specifieke vraag over het coronavirus dat kun u dagelijks tussen 8.00 uur en 20.00 uur bellen met het RIVM via telefoonnummer 0800-1351.

Meer ondernemersinformatie over het coronavirus

Minder inkomen en/of geldzorgen

  • Heeft u geldzorgen? Vindt u het moeilijk om overzicht op uw financiën te houden? Stapelen de rekeningen zich op? Of krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Vraag dan op tijd hulp aan. Bekijk voor meer informatie de pagina 'Hulp bij geldzorgen' op deze website.
  • Bij Startpunt Geldzaken (NIBUD) vindt u tips over geldzaken, speciaal gericht op ondernemers.
  • Door terugval in uw inkomen, heeft u misschien recht op minimaregelingen, meer informatie vindt u op de pagina 'Inkomensondersteuning' op deze website.

Gemeentelijke regelingen

Uitstel betaling gemeentelijke belastingen

Door de coronamaatregelen hebben veel ondernemers het financieel lastig. Als gemeente willen wij u daarmee helpen. In februari 2021 heeft u uw aanslag voor de OZB en de rioolheffing voor 2021 ontvangen. U kunt hiervoor uitstel van betaling aanvragen voor 6 maanden. Dat betekent dat u uw belasting pas hoeft te betalen vanaf 1 september 2021. Aanvullend kunt u een betalingsregeling aanvragen. U betaalt dan vanaf september uw belasting in 6 termijnen van 1 maand. Lees verder op de pagina Aanvragen uitstel gemeentelijke belastingen voor ondernemers.

Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers)

Bent u een zzp’er of ondernemer met personeel en komt u in acute financiële problemen door de coronacrisis? Dan komt u misschien in aanmerking voor de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Lees verder op de pagina Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo).

TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten)

De TONK is bedoeld voor huishoudens die als gevolg van het coronavirus te maken hebben met een onvoorzienbare en onvermijdelijke terugval in hun inkomen. En die daardoor noodzakelijke woonkosten niet meer kunnen voldoen. Het gaat dan om de huur of de hypotheek, de kosten van bijvoorbeeld elektriciteit, gas en water. Lees verder op de pagina Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK).

Landelijke regelingen

Er zijn verschillende landelijke regelingen om ondernemers te ondersteunen. Kijk voor een overzicht op de website van de Rijksoverheid.

Of doe direct de regelingencheck via de website van de Kamer van Koophandel

Vragen?

Stuur een bericht naar e‑mail coronamaatregelen@renkum.nl.