Informatie over afvalinzameling

De activiteiten van ACV voor afvalinzameling en beheer van de openbare ruimte gaan gewoon door. Het afvalbrengstation is open op de normale tijden.

ACV roept inwoners op alleen naar het afvalbrengstation te komen als het echt nodig is. Op de website van ACV leest u:

Oude kleding en ander textiel tijdelijk thuis bewaren

Heeft u thuis oude kleding en textiel liggen dat gerecycled moet worden? Bewaar dit alstublieft nog even thuis. Vanwege de coronacrisis ligt de verwerking van textiel wereldwijd stil.

Restore heeft daarom al grote hoeveelheden textiel opgeslagen. Dit vermindert de kwaliteit helaas wel en dit kan ervoor zorgen dat het uiteindelijk niet gerecycled kan worden. Dat zou jammer zijn. Daarom vragen we u om het textiel tijdelijk thuis te bewaren en niet naar de textielcontainers te brengen. Wanneer de verwerking van textiel weer op gang komt, neemt Restore het graag weer in ontvangst.

Mondkapjes, handschoenen en papieren zakdoekjes bij restafval

We merken dat nog niet voor iedereen duidelijk is in welke afvalbak (of zak) gebruikte mondkapjes, plastic handschoenen en zakdoekjes moeten. Nog te vaak zien we dit afval bij het plastic, oud papier, in het toilet of helaas zelfs op straat.

Belangrijk om te weten is dat zowel de handschoenen, mondkapjes als zakdoekjes niet gerecycled kunnen worden. Gooi ze daarom bij het restafval!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over op de website van ACV.