Controle op hondenbezit

Vanaf maandag 4 september 2023 starten wij met het huis aan huis controleren op het bezit van honden. Controleurs van het bureau Legitiem B.V. voeren de controle namens ons uit.

Heeft u een hond? Dan bent u verplicht hiervan aangifte te doen. Door aangifte te doen, voorkomt u een boete.

Hoe werkt de controle?

De controleurs bellen bij alle inwoners aan om het hondenbezit te controleren. De controleurs hebben een geldig legitimatiebewijs van Legitiem B.V. U mag daar altijd naar vragen. Als u niet thuis bent, dan laten zij een brief achter. 

Als blijkt dat u 1 of meerdere honden heeft maar nog geen hondenbelasting betaalt, dan kunt u alsnog aangifte doen.

Aangifte doen of wijzigingen doorgeven

Ontvangt u van ons al de aanslag gemeentelijke belastingen op uw naam (bijvoorbeeld de afvalstoffenheffing)? Dan kunt u uw hond of honden online aanmelden via de digitale balie belastingen https://belastingen.renkum.nl. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

Heeft u geen DigiD of ontvangt u geen aanslag? Dan kunt u schriftelijk aangifte doen. Gebruik daarvoor het formulier op www.renkum.nl/hondenbelasting. Stuur het ingevulde formulier naar: De Connectie, Team Belastingen, Antwoordnummer 37, 6860 VB HA Oosterbeek.

Meer informatie

Het aantal honden dat u heeft, bepaalt de hoogte van de aanslag. Kijk voor de tarieven op www.renkum.nl/hondenbelasting.