2 september: opening ‘Klimaatkeet’

Vrijdag 2 september om 13.00 uur openen wethouder Joa Maouche uit Renkum en wethouder Erik-Jan Bijleveld uit Wageningen de 'Klimaatkeet’. De Klimaatkeet is een samenwerking tussen gemeente Renkum en gemeente Wageningen. Het is een mobiel loket, dat is bedoeld om inwoners van Renkum en Wageningen te ondersteunen bij het tegengaan van onder andere verdroging van hun tuinen.

Het plein voor de ingang van het gemeentehuis in Oosterbeek is de 1e standplaats. Na de opening kan iedereen vanaf ongeveer 13.30 uur terecht voor inspiratie en advies over onderwerpen zoals het slim gebruiken van regenwater en het vergroenen van de tuin. 

Naar inwoners toe

De klimaatkeet komt naar inwoners toe. Hoe koppel ik mijn regenpijp af? Hoe sla ik water slim op? Hoe zorg ik voor een koelere tuin? Voor dit soort praktische vragen, inspiratie en gratis advies kan iedereen naar binnen lopen. Het motto is dan ook ‘gewoon dóén’. De mascotte is Merel, een vogel die spelenderwijs steeds meer leert over het slim (her)gebruiken van regenwater. Ook de jeugd is welkom in de klimaatkeet. Zij kunnen daar een kleurplaat ophalen. 

De komende tijd wordt de Klimaatkeet ingezet in de 6 dorpen van Renkum en in de wijken in Wageningen. Zo staat de Klimaatkeet op zaterdag 10 september 2022 in Wageningen op de Molenmarkt. De planning verschijnt binnenkort op de voorpagina van Rijn & Veluwe en Stad Wageningen.