Recreëren in de Rosandepolder

De zomer is in aantocht en het zonnetje laat zich alweer volop zien. Een mooi vooruitzicht naar de zomer. Eén van de mooie plekken in de gemeente waar wordt genoten van mooi weer, is de Rosandepolder.

Zwemmen is niet toegestaan, maar zeker bij laag water is het op het strandje lekker vertoeven. In het verleden heeft dit vaker geleid tot gevaarlijke situaties en overlast. Dit is niet de bedoeling. Daarom zijn de maatregelen die we in 2021 als proef hebben getest nu definitief ingevoerd. Deze maatregelen zijn van kracht tot de realisatie van de herontwikkeling van het gebied. Veiligheid mag niet in het gedrang komen. Boa’s en politie zullen daarom handhaven als dat nodig is.

Inrijd en parkeerverbod voor auto’s

Fietsen, scooters en andere voertuigen stonden regelmatig zo geparkeerd, dat de hulpdiensten niet konden passeren in geval van nood. Dat is echt levensgevaarlijk en onacceptabel. Om te voorkomen dat hulpdiensten niet kunnen passeren geldt er van april tot en met oktober een inrijd- en parkeerverbod voor de Rosandepolder.

Fietsen en brommers alleen in de stalling parkeren

(Brom)fietsen en andere voertuigen die niet in de aangewezen vakken of rekken geparkeerd staan, worden verwijderd. (Brom)fiets kwijt? Maak dan een afspraak met de gemeente. Bel (026) 33 48 111. Na betaling van een boete van € 60,- is de (brom)fiets dan op te halen op vertoon van de sleutel(s) en geldig legitimatiebewijs.

Geniet van het moois en neem je verantwoordelijkheid

“Met het invoeren van deze maatregelen willen we voorkomen dat zich wederom gevaarlijke situaties voordoen. Wanneer iedereen zich aan de maatregelen houdt, kan volop genoten worden van de mooie plek aan het water,” aldus burgemeester Schaap. “Neem daarbij ook je verantwoordelijkheid: neem je rommel mee naar huis en creëer geen overlast voor anderen. Zo kan iedereen genieten.”