Afschrijving 1e termijn gemeentelijke belastingen

Eind februari hebben bijna alle inwoners een aanslag voor de gemeentelijke belastingen ontvangen. Het aanslagbiljet heeft u per post ontvangen of digitaal via een bericht in de Berichtenbox.

Het aanslag biljet kunt u digitaal inzien via de digitale balie belastingen: https://belastingen.renkum.nl of via MijnOverheid als u zich daarvoor heeft aangemeld.

Automatische incasso

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen in februari heeft ontvangen en u heeft een automatische incasso afgegeven, dan betaalt u in 10 termijnen. Het bedrag wordt dan iedere maand rond de 28e van uw bankrekening afgeschreven. De laatste termijn wordt in december 2021 afgeschreven.

Een automatische incasso regelt u eenvoudig en snel via de digitale balie belastingen. Vraagt u later in het jaar een automatische incasso aan dan betaalt u de gemeentelijke belastingen in minder dan 10 termijnen.

Digitale balie belastingen

Via de digitale balie belastingen kunt u snel en eenvoudig uw gemeentelijke belastingzaken inzien en regelen. De persoon die de aanslag ontvangt kan inloggen met zijn of haar DigiD. 

Via de digitale belastingbalie kunt u bijvoorbeeld uw aanslagbiljet en taxatieverslag bekijken, automatische incasso regelen, bezwaar indienen, uw hond aanmelden, vragen stellen, kwijtschelding aanvragen. Maar ook direct betalen is mogelijk.