Website economisch platform live

Ondernemers zijn van nature creatieve mensen. Dit zie je terug in alle initiatieven die er zijn tijdens deze coronacrisis. Om deze initiatieven aan elkaar te verbinden en ondernemers op andere manieren te ondersteunen, biedt het economisch platform informatie en hulp aan via hun website renkumonderneemt.nl

Achtergrond Economisch platform

In 2018 is het economisch platform opgericht. In dit platform zet een groot deel van de  ondernemersverenigingen binnen de gemeente Renkum zich in om de lokale economie te versterken. Ook de gemeente Renkum is lid van dit platform. De afgelopen jaren heeft dit al geleid tot verschillende initiatieven, waaronder de organisatie van gezamenlijke activiteiten en agenda.

Recent hebben zij ook een website laten bouwen voor het platform, RenkumOnderneemt.nl. Deze website is bedoeld om alle leden van de verschillende verenigingen voortaan vanaf 1 centraal punt te informeren en te verbinden. Ook niet-leden kunnen op de site terecht. Op deze website staat onder andere de gezamenlijke agenda, een vraag & aanbod pagina en een informatiepagina over duurzaamheid. 

De site was klaar, en de platformleden nog in overleg over hoe en wanneer ze de website gezamenlijk zouden promoten toen de coronacrisis begon. Omdat de site tijdens deze crisis  ingezet kan worden als  belangrijk middel van informatie en verbinding voor lokale ondernemers is er besloten om de site per direct  te gaan promoten. Het economisch platform hoopt dat ondernemers zo goed mogelijk uit de coronacrisis komen, en verwacht dat de inhoud van de website hieraan bijdraagt. ‘‘Wees creatief, zie kansen en durf. Ga deze crisis aan met je klant en benut de crisis als een mogelijkheid!’’, aldus Arjan Marsman een van de oprichters van dit platform.

Wat biedt de website?

Wat biedt de website Renkum Onderneemt nu voor extra’s aan lokale ondernemers op het gebied van corona? 

  1. Op de website staat  informatie over het coronavirus en de financiële maatregelen voor ondernemers.
  2. De extra gemeentelijke coronanieuwsbrieven zijn terug te vinden zijn op de website.
  3. Er worden mogelijkheden geboden voor hulp op afstand bij onder andere het aanvragen van financiële ondersteuning bij de rijksoverheid en de gemeente.
  4. Het onderdeel vraag& aanbod is zo ingericht dat ondernemers initiatieven kunnen delen, op deze manier kunnen ze samen aansluiten en elkaar helpen bij het zien en uitvoeren van mogelijkheden in deze bijzondere crisis tijd.