April 2020

 • Nieuwe invulling Open Hofkerk in Wolfheze

  29 april 2020

  Er is een plan om woningbouw te realiseren in de Open Hofkerk in Wolfheze. De Protestantse kerk is onlangs gesloten, net als zalencentrum De Burcht achter de kerk. Ontwikkelaar Schipper Bosch ontwikkelde het plan voor woningbouw, waarbij het kenmerkende kerkgebouw behouden blijft.

 • Stookverbod

  29 april 2020

  We zitten al langere tijd tijd voor het natuurbrandrisico in fase 2. Doordat het al lange tijd droog is, is het risico dat een natuurbrand ontstaat groter. Fase 2 betekent voor inwoners dat ze onder andere niet meer mogen stoken, ook al hebben ze een ontheffing van het stookverbod.

 • Meer afspraakmomenten burgerzaken

  28 april 2020

  Vanaf maandag 4 mei 2020 kunt u op meerdere dagen op afspraak terecht bij Burgerzaken. Maak alleen een afspraak als dat echt nodig is of als het spoed heeft. Kunt u uw zaken ook online of telefonisch regelen? Doe dat dan alstublieft!

 • Aftermovie Lintjesregen 2020

  23 april 2020

  Dit jaar was lintjesregen in aangepaste vorm vanwege het coronavirus. Op vrijdag 24 april 2020 heeft burgemeester Agnes Schaap 4 decorandi gebeld om te vertellen dat zij benoemd zijn tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van de videogesprekken met de decorandi hebben wij een film gemaakt.

 • Voorkomen van legionella

  20 april 2020

  Veel gebouwen zijn vanwege de coronamaatregelen niet in gebruik. Om legionellabesmetting te voorkomen vragen we beheerders en eigenaren van scholen, zwembaden, kantoren, horeca en sportscholen, de waterleidingen van de gebouwen iedere 2 weken door te spoelen.

 • Provincie steunt sociale initiatieven in coronatijd

  20 april 2020

  Het coronavirus zet de samenleving onder grote druk. Brengt u mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? En doet u dat samen met anderen? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten!

 • Ruimtelijke visie centrum Oosterbeek

  14 april 2020

  Het creëren van een toekomstbestendig centrum in Oosterbeek, waar het goed ondernemen en goed vertoeven is, waar voldoende goede voorzieningen en woningen zijn voor onze inwoners en dat bijdraagt aan de leefbaarheid. Dat is het doel van de Ruimtelijke Visie Centrum Oosterbeek die het college van burgemeester en wethouders ter vaststelling heeft aangeboden aan de gemeenteraad.

 • Hout stoken tijdens de coronacrisis? Liever niet!

  09 april 2020

  Mensen met longklachten of gevoelige luchtwegen lopen extra risico als zij besmet raken met het coronavirus.

 • Website economisch platform live

  02 april 2020

  Ondernemers zijn van nature creatieve mensen. Dit zie je terug in alle initiatieven die er zijn tijdens deze coronacrisis. Om deze initiatieven aan elkaar te verbinden en ondernemers op andere manieren te ondersteunen, biedt het economisch platform informatie en hulp aan via hun website renkumonderneemt.nl