Verkiezing Dorpshuis van het Jaar

Is jouw dorpshuis hét bruisende hart van de wijk? En brengt dit dorpshuis het hele dorp op de been? Meld jouw dorpshuis dan aan voor de verkiezing Dorpshuis van het jaar!

De komende maanden gaan Omroep Gelderland, Provincie Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie op zoek naar hét Dorpshuis van het jaar van Gelderland. Het is een zoektocht naar een plek in een dorp of wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten, een plek voor en door bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe een gebouw genoemd wordt, als het maar in Gelderland staat: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum, open club of MFA. Allemaal kunnen ze de titel in de wacht slepen.

Thema’s

De jury besteedt extra aandacht aan 3 thema’s. Dit jaar zijn dat: toegankelijkheid, sport & bewegen en uitstraling. Jan Troost zal net als vorig jaar als expert de toegankelijkheid beoordelen. Daarnaast zal dit jaar een interieurstylist de finalisten adviseren hoe ze voor een klein bedrag hun dorpshuis mooier kunnen maken.

Wedstrijd

Uit alle aanmeldingen selecteert de jury 6 buurt- en dorpshuizen die doorgaan naar finale. Alle finalisten krijgen € 750,-. De winnaar wint daar bovenop nog eens € 2.500,-!

Aanmelden

Meld uw favoriete buurt-of dorpshuis aan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Dit kan tot zaterdag 1 juni 2019.