Renkumse Klompenpaden erg in trek

De Renkumse Klompenpaden zijn erg populair bij wandelaars. In 2018 hebben naar schatting bijna 57.000 wandelaars 1 of meer van onze 4 klompenpaden bewandeld.

Het Molenbeeksepad, Hartensepad, Dorenweertsepad en Rosandepad doen qua populariteit niet voor elkaar onder. Bijzonder is wel dat het Rosandepad, dat pas halverwege het jaar is geopend, al bijna 12.000 keer is bewandeld. Het aantal wandelaars is berekend uit het aantal verkochte routefolders, het aantal downloads van de Klompenpaden-app en het aantal unieke bezoekers op de website www.klompenpaden.nl.

Wandelaars

De wandelaars komen zowel uit onze gemeente als van daarbuiten. Daarmee laten we ook bezoekers uit andere delen van Nederland genieten van ons mooie en unieke landschap. Bijkomend voordeel is dat deze wandelaars tijdens en na het wandelen ook genieten van het aanbod van onze lokale horecaondernemers langs de routes.

Vrijwilligersgroepen

Het Molenbeeksepad (Wolfheze/Heelsum), Hartensepad (Renkums Beekdal), Dorenweertsepad (Doorwerth/Heveadorp) en Rosandepad (Oosterbeek) zijn ontworpen, gerealiseerd en worden onderhouden door vrijwilligersgroepen met ondersteuning van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en Gemeente Renkum. Kijk voor meer informatie over de vrijwilligersgroepen van Klompenpaden op de website landschapsbeheergelderland.nl/gemeente-renkum

Ook een Klompenpad lopen?

Kijk dan op www.klompenpaden.nl of download de Klompenpaden-app op uw mobiele telefoon.