Rare Vogels gespot in het gemeentehuis

Wil jij weten hoe de FlieFlaFluiter, de Bonte Spechtakel en de Kasteelmus eruit zien? Deze rare vogels zijn te bewonderen van 19 april tot en met 15 mei 2018 in het gemeentehuis in Oosterbeek.

Het 1e thema van de KunstBende was 'Rare vogels'. We begonnen de workshop met een papierprop met de vraag 'Ik zie', ik zie wat jij niet ziet en … het is een vogeltje!'. 17 jonge creatieveling hebben in 6 weken tijd geëxperimenteerd met 3D pennen en 3D printers. Ze zijn los gegaan met zagen, kwasten en lijmpistolen. Dit alles om op onderzoek te gegaan naar een andere kijk op de wereld, door de bril van kunst.

Naast de mysterieuze vogelsoorten, is er gekeken naar wat voor soort vogelhuisje past bij dit vreemde exemplaar. Is het een eenling, een groupie of vormt het graag een duo. Het is in ieder geval een bonte verzameling geworden van allemaal vreemde snuiters. Laat de lente maar komen. Onze vogeltjes fluiten al!

Er zijn 17 kinderen tussen de 8 en 12 jaar die structureel hebben meegewerkt aan dit project. De jeugd komt van verschillende basisscholen in Doorwerth.

Rare vogels bewonderen

Je kunt de 'Rare vogels' van 19 april tot en met 15 mei 2018 bewonderen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. De toegang is gratis. Meld je wel even bij de receptie in het gemeentehuis.

De KunstBende 'Rare Vogels is een samenwerking tussen Dynamo Jeugdwerk in Renkum en 3D-atelier Stad & Land.