Airborne Herdenkingen 2020

Herdenken, beseffen en beleven doen we met elkaar in Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe, de Airborne Region. Samen vertellen wij het verhaal van Operatie Market Garden. Dit jaar herdenken wij 75 jaar vrijheid op een ingetogen manier vanwege de coronapandemie. In 2020 herdenken we in een aangepaste vorm en op uitnodiging. De Poolse en Britse veteranen, en nabestaanden zullen niet aanwezig zijn. Het herdenken van Operatie Market Garden/Slag om Arnhem doen we dit jaar op afstand, maar wel met elkaar.

 • "Hijs de vlag, leg een bloem’’

  Kinderburgemeester Julot roept iedereen op om in september 2020, de Airborne maand, de Airborne vlag te hijsen en/of een bloem op of bij hun eigen tuin, balkon of andere plek te leggen.

 • De White Ribbon Mile

  De White Ribbon Mile is een korte symbolische wandeling door de uiterwaarden van de Oude Kerk in Oosterbeek naar het herdenkingsmonument aan de Rijn.

 • Musea

  Het Airborne Museum Hartenstein is dagelijks geopend en de Glider Collectie Wolfheze heeft speciale openingsdagen in september 2020.

 • Airborne buiten expositie

  Voor de septembermaand 2020 heeft Renkum Airborne in samenwerking met de gemeente Renkum de WOII Airborne fietsroute uitgebreid. Deze route voert langs tal van historische plekken met levensgrote foto’s uit WOII in Renkum, Oosterbeek en Wolfheze.