Maatregelen tegen corona blijven gelden

De besmettingen met het coronavirus nemen toe. Het aantal coronapatiënten op de intensive care (ic) stijgt. De derde golf begint zichtbaar te worden.

Laatste update: 24 maart 2021

Daarom wordt het huidige pakket maatregelen verlengd tot en met dinsdag 20 april 2021. 1 maatregel wordt iets aangepast: vanaf 31 maart gaat de avondklok een uur later in, om 22.00 uur.

Bekijk welke maatregelen er de komende tijd gelden in het nieuwsbericht Maatregelen tegen corona blijven gelden op de website van de Rijksoverheid. Op 13 april kijkt de regering opnieuw naar de maatregelen. Dan bekijkt zij welke maatregelen er nodig zijn na 20 april.

Basisregels zijn belangrijk

Het is belangrijk dat iedereen zich aan de basisregels houdt:

  • was vaak uw handen;
  • houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • ga niet naar drukke plaatsen;
  • en laat u testen bij klachten.

Ook blijven de andere maatregelen tegen het coronavirus belangrijk.

Avondklok

Het blijft steeds langer licht buiten. Daarom gaat de avondklok vanaf woensdag 31 maart 1 uur later in. U mag dan niet naar buiten tussen 22.00 uur ’s avonds en 4:30 uur ‘s ochtends. Tot 31 maart mag u niet naar buiten tussen 21.00 en 4.30 uur.

Reizen en vakantie

Blijf in Nederland en ga niet op reis. Ook niet in de meivakantie. Dit geldt tot en met 15 mei 2021. Alleen als het echt nodig is, reist u naar het buitenland.

Testen

Misschien komen er in april zelftesten voor het onderwijs. Leerlingen en leraren testen dan zichzelf. Zo kunnen meer mensen veilig naar school.

Ook andere plekken willen meer doen met testen. Bijvoorbeeld evenementen. Wie een negatieve testuitslag heeft, mag naar binnen. Binnenkort start hiermee een proef.

Iedereen met klachten kan zich laten testen op het coronavirus. Mensen die risico gelopen hebben op een besmetting, kunnen zich ook zonder klachten laten testen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Prikken

Steeds meer mensen hebben al een prik gekregen. Hopelijk hebben in juli alle volwassenen die dat willen, een prik gehad.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website www.rijksoverheid.nl/coronaof bel naar (0800) 13 51. Of naar +31 20 205 1351 als u in het buitenland bent. Het telefoonnummer is open op maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 20.00 uur. 

Heeft u vragen aan gemeente Renkum stuur dan een bericht naar e-mail coronamaatregelen@renkum.nl.

Maatregelen 23 maart 2021