Activiteiten Sport- en Beweegteam

Het sport- en beweegteam organiseert veel activiteiten in onze gemeente. Hier leest u de gevolgen voor de activiteiten die gepland waren en een activiteit voor kinderen die ze thuis dagelijks kunnen uitvoeren.

Voorjaarstoernooi

Net als in heel Nederland gaat het Voorjaarstoernooi voor de basisscholen in onze gemeente niet door. Dit toernooi wordt niet verplaatst en wij zijn met dit voetbal- hockey- en korfbaltoernooi weer terug in 2021.

Nationale Diabetes Challege Bas vd Goor Foundation

De Nationale Diabetes Challege Bas vd Goor Foundation (NDC) is landelijk afgelast dus wordt er in 2020 jaar geen officiële challenge georganiseerd. Wij kiezen voor een eigen variant: de wandelgroepen van vorig jaar starten zodra het RIVM groen licht heeft gegeven. De buurtsportcoaches wandelen dan mee en motiveren nieuwe deelnemers om mee te doen. Tijdens de Nationale Sportweek in september 2020 organiseren wij een feestelijke eindwandeling voor onze deelnemers.

Walking Football

Walking Football gaat niet door en wordt in overleg met de betreffende voetbalverenigingen later weer opgestart.

Sportinstuiven en cursus zelfverdediging

Deze activiteiten gaan niet door en worden wanneer dit weer mogelijk is opgepakt met de betrokken sportaanbieders.

#beatthelockdown-challenges

Op onze facebookpagina plaatsen wij iedere ochtend een filmpje met een sportieve uitdaging die kinderen thuis kunnen uitvoeren. In de middag is er in samenwerking met Dynamo Jeugdwerk een ‘challenge’ voor jongeren op Facebook en Instagram. Op Twitter en Facebook is Uniek Sporten een campagne #ikbeweeguniek gestart met filmpjes van sporters en (aangepast) sporten hoe zij in beweging blijven in deze tijd. 

Kijk voor alle activiteiten op: