Informatie over afvalinzameling

De activiteiten van ACV voor afvalinzameling en beheer van de openbare ruimte gaan vooralsnog gewoon door. Het afvalbrengstation is nog geopend op de normale tijden. Lees verder voor informatie over afvalinzameling.

ACV roept inwoners op alleen naar het afvalbrengstation te komen als het echt nodig is. Op het afvalbrengstation gelden de volgende extra maatregelen: 

  • Houd 1,5 meter afstand van medewerkers en andere bezoekers.
  • Kom niet als u milde klachten hebt zoals verkoudheid, keelpijn en dergelijke. 
  • Kom met maximaal 2 personen en zonder kinderen.
  • Breng uw afval en verlaat het terrein direct daarna om doorstroom te houden.

Voor de gezondheid van u en de medewerkers laat ACV bezoekers gedoseerd toe. Dit kan leiden tot langere wachttijden en wachtrijen. Aanwijzingen van medewerkers dienen strikt opgevolgd te worden. Wij vragen uw geduld in deze uitzonderlijke situatie. 

Het ophalen van huishoudelijk afval is een vitale, maatschappelijke taak. Als het afval niet of beperkt wordt opgehaald, heeft dat grote gevolgen voor de volksgezondheid en milieuhygiëne. Het beschermen van de medewerkers tegen infectie is dan ook van zeer groot belang. De afvalsector doet daarom ook een dringende oproep om niet naar afvalbrengstations te komen als u milde klachten heeft. En kom ook alleen als het echt noodzakelijk is. Oude spullen of snoeiafval even bewaren en over een paar weken brengen heeft de voorkeur.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over op de website van ACV.