Informatie over evenementen

Evenementen en bijeenkomsten zijn per 1 juli 2020 toegestaan. Voor alles geldt de algemene regel dat mensen die niet tot een huishouden behoren altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden!

Evenementen zijn per 1 juli 2020 onder voorwaarden weer toegestaan. Dit geldt voor de meldingsplichtige (kleine) evenementen en de vergunningsplichtige evenementen. Deze kunnen vanaf 1 juli 2020 weer gemeld of aangevraagd worden via de formulieren.

De basis voorwaarden zijn:

  • Altijd 1,5 meter onderlinge afstand houden, met uitzondering van kinderen tot 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassenen geen afstand te houden) en van jongeren tot 18 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassenen);
  • Maximaal 250 personen aanwezig (exclusief personeel);
  • Als er meer dan 250 personen aanwezig zijn, gelden in elk geval de volgende eisen: vaste zitplaatsen, een reservering en een gezondheidscheck vooraf.

Naast deze basisregels zijn er ook regels voor binnenruimtes en buitenlocaties.

Uitwerking basisregels

Er volgt nog een uitwerking van deze basisregels. Op dit moment is de exacte invulling en reikwijdte van deze versoepeling voor evenementen nog niet bekend. We verwachten dat er meer duidelijkheid komt over de nieuwe regels op het moment dat de Veiligheidsregio Gelderlang Midden (VGGM) de nieuwe Noodverordening publiceert. Hierin zal een een uitwerking staan van de bovenstaande voorwaarden voor evenementen. Als de nieuwe noodverordening bekend is plaatst de VGGM deze op de website www.vggm.nl.

Meer informatie

De gemeente bepaalt of organisatoren hun evenement voldoende op anderhalve meter in kunnen richten en of er nog aan andere reguliere of specifieke voorwaarden moet worden voldaan. De procedure voor het aanvragen van een vergunning kost tijd. Niet alles zal meteen mogelijk zijn, maar we denken graag mee over de mogelijkheden. Als u hierover vragen heeft, kunt u contact met ons opnemen door een bericht te sturen naar e-mail evenementen@renkum.nl 

Meer informatie over het coronavirus en evenementen leest u ook op de website www.rijksoverheid.nl/corona.