Coronatest voor iedereen met klachten

Iedereen met milde klachten die misschien wijzen op het coronavirus (zoals verkoudheid, hoesten of verhoging), kan via telefoonnummer 0800-1202 een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD.

Het nummer is gratis en 7 dagen per week, van 8.00 uur tot 20.00 uur bereikbaar. Blijkt iemand met corona besmet? Dan start de GGD een bron- en contactonderzoek.

Voor mensen die geen testafspraak willen maken maar andere vragen hebben over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800-1351 beschikbaar.

Telefonisch afspraak maken

Om een testafspraak te maken, belt u naar 0800-1202. U kunt dan kiezen voor een GGD-testlocatie bij u in de buurt. GGD Gelderland-Midden heeft 2 testlocaties: in Arnhem en in Ede. In heel Nederland zijn ruim 80 testlocaties beschikbaar verdeeld over de 25 GGD-regio’s. 

Voor het maken van een afspraak stelt een medewerker u kort een aantal vragen en wordt uw BSN-nummer gevraagd voor identificatie. De GGD probeert de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

De test

De test wordt gedaan met een lang wattenstokje in de keel en neus. Dat duurt kort. De test is bedoeld om te zien of je het virus op dit moment bij je draagt. Deze test laat niet zien of u het virus heeft gehad en of u eventueel antistoffen heeft.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de coronatest op www.rijksoverheid.nl/coronatest