Gedrag en houding dat is wat nu telt

Een brief van burgemeester Agnes Schaap voor alle inwoners. Deze brief staat in Rijn en Veluwe van woensdag 21 oktober 2020.

Beste inwoners van de gemeente Renkum,

Net zo duidelijk als de woorden die in de persconferentie van dinsdag 13 oktober 2020 zijn gesproken, net zo duidelijk wil ik hier naar u, inwoners van de gemeente Renkum zijn: het coronavirus is nog niet verslagen. 

De maatregelen om te zorgen dat we corona wel gaan verslaan, blijven van kracht. We zullen met elkaar de 1,50 meter afstand moeten houden, een mondkapje moeten dragen in publieke ruimtes, onze handen moeten blijven wassen en onze contacten beperken. Dit doen we voor de inwoners onder ons die minder sterk zijn, dit doen we voor de medewerkers in de zorg. De zorg komt in gevaar als we ons niet aan deze maatregelen houden. Misschien raakt het u niet direct. Ik doe een dringend beroep op u om het dan te doen voor uw mede-inwoners.  

Het gaat erom dat we elkaar bijstaan. Houd afstand, maar laat elkaar niet alleen. Luisteren en steun geven helpt, want het vraagt veel van ons allemaal. We moeten die curve gekeerd krijgen met elkaar. 

Voor de horecaondernemers is dit weer een grote klap. Steun deze waar u kan door bijvoorbeeld een maaltijd af te halen of te laten bezorgen, nu vast een lunch- of dinerbon te kopen die na de lockdown gebruikt kan worden. Het zijn zaken waar u zelf aan kunt bijdragen.

De situatie waarin we zitten duurt nog de nodige tijd. Ik vraag u om uw verantwoordelijkheid te nemen en vol te houden.

Hartelijke groet,

Agnes Schaap – burgemeester gemeente Renkum