Brief burgemeester aan inwoners, september 2020

Een brief van burgemeester Agnes Schaap voor alle inwoners. Deze brief staat in Rijn & Veluwe van woensdag 30 september 2020.

Beste inwoners van de gemeente Renkum,

Het coronavirus is nog steeds in ons land en daarom ook in onze gemeente. Graag richt ik mij nog een keer via deze weg aan u om u te vragen vol te houden, de maatregelen te blijven naleven. Ik begrijp dat dat lastig is. We willen zo graag terug naar hoe het was, zonder 1.50 meter afstand te hoeven houden, zonder dat we na hoeven te denken of we wel of geen hand kunnen geven. Een spontane afspraak kunnen maken met iemand om af te spreken. 

Naleven van de maatregelen

Voorlopig, en ook ik weet niet wanneer de situatie rondom corona gaat veranderen, kan dat nog niet. Het blijft enorm van belang om de maatregelen die het RIVM afgeeft, te blijven volgen. Alleen op die manier kunnen we virus onder controle krijgen en houden. Dat vraagt van ons allemaal doorzettingsvermogen. 

September Airborne maand

We hebben een mooie september maand achter de rug, met mooie ingetogen Airborne herdenkingen. We hebben u gevraagd deze zoveel mogelijk te volgen via de (live) streams die Omroep Gelderland en RTV Arnhem hebben geleverd. Dit heeft u allemaal gedaan en daarvoor wil ik u complimenteren. Ook ik weet hoe graag u hier bij had willen zijn, gemeente Renkum heeft een enorme band met de veteranen en de herdenkingen rondom de Airborne. Op deze manier hebben we met elkaar thuis kunnen herdenken.

Komende tijd

De komende weken en maanden worden spannend. Hoe zal het corona virus zich ontwikkelen en wat betekent dat voor u als inwoner? Wat kan er nog wel en wat niet? Het blijft onzeker. Wel zeker is, als gemeente houden we u op de hoogte van alle ontwikkelingen. 

In goed overleg met de verschillende comités is besloten om Sinterklaas niet op de gebruikelijke manier in onze gemeente te ontvangen. Er wordt nagedacht over een zo goed mogelijk alternatief. Er wordt van ons allemaal flexibiliteit en doorzettingsvermogen gevraagd.

Alleen samen houden we het coronavirus onder controle. Houd vol, ik blijf op u rekenen.

Hartelijke groet,
Agnes Schaap – burgemeester gemeente Renkum

Deze brief is geschreven voor de persconferentie van maandag 28 september 2020 waarin aangescherpte maatregelen werden aangekondigd.