Poster en flyers

Om je activiteit bekend te maken, kun je posters en flyers gebruiken.

Posters

Posters die op goeie plaatsen hangen, trekken de aandacht en vertellen zo het verhaal van jouw activiteit.

Vaak zijn posters groot van formaat, maar kijk uit, dat betekent niet dat je oneindig veel informatie kwijt kunt. Omdat mensen waarschijnlijk niet stil gaan staan om jouw poster te lezen, is het belangrijk dat je de belangrijkste informatie duidelijk aanbiedt. Je kunt een slogan gebruiken om de aandacht te trekken. Maar ook dan geldt: voor je het weet zijn mensen voorbijgelopen. Wil je dat ze dan jouw slogan gelezen hebben of wanneer jij ze voor jouw geweldige evenement uitnodigt?

Ook op een poster zijn de 5 W’s de belangrijkste informatie: Wie, Wat, Waar, Wanneer en Waarom/hoe. Natuurlijk laat je je poster goed opvallen met aansprekende kleuren.

Flyers

Soms worden posters op klein formaat afgedrukt en als flyer uitgedeeld. Dat lijkt logisch, maar is het niet. Wat klein op de poster staat, wordt heel erg klein als je het als verkleint naar een flyer.

Ontwerp daarom een flyer. Je kunt dan alles wat je kwijt wilt, leesbaar en duidelijk kwijt. Een belangrijk verschil met een poster is bovendien dat je ook de achterkant kunt gebruiken om informatie op te zetten. Maak daar vooral gebruik van. De drukkosten zijn wel iets hoger, maar je hebt dubbel zoveel ruimte.

Flyers kun je uitdelen aan voorbijgangers, wegleggen op plaatsen waar veel mensen komen of huis-aan-huis verspreiden. Houd daarbij rekening dat ongeadresseerd reclamedrukwerk alleen bij inwoners met een ja-sticker mag worden verspreid.