100 jaar Renkum

Op 1 mei 1923 ontstond de gemeente Renkum door de opheffing van de gemeente Doorwerth. De gemeente Doorwerth werd samengevoegd met de toenmalige gemeente Renkum en zo ontstond de huidige gemeente. Een gemeente met 6 karakteristieke dorpen in een schitterend en afwisselend landschap. Heel 2023 vieren we het 100-jarige bestaan van de gemeente met als thema Ontmoet en Verbindt. Omdat de gemeente in de maand mei officieel ‘geboren’ werd, is mei 2023 de feestmaand met allerlei leuke activiteiten.

 • Nieuws

  Nieuwe activiteiten, veranderingen in het programma of dingen die leuk zijn om te weten. Kortom hier lees je het laatste nieuws over 100 jaar Renkum.

 • Activiteiten

  Op 7 mei 2023 openen we het feestjaar en de feestmaand officieel tijdens een bijeenkomst op Kasteel Doorwerth. Het is het startschot voor heel veel activiteiten.

 • Gedichtenwedstrijd

  Wij organiseren in het voorjaar van 2023 een gedichtenwedstrijd. Het thema van de gedichtenwedstrijd is 'Ontmoeten en Verbinden'.

 • Club van 100 van Renkum

  Wij hebben ruim 31.000 inwoners en iedere inwoner is even belangrijk. Toch zijn er mensen die altijd klaar staan voor een ander. Of die net dat stapje extra zetten. Die veel doen in het verenigingsleven of die zorgen dat alles in de wijk op rolletjes loopt. Samen vormen ze de Club van 100 van Renkum.

 • Zelf een activiteit organiseren

  Als je zelf een activiteit organiseert, dan kun je daar misschien wel wat hulp bij gebruiken.

 • Over de 6 dorpen

  Informatie over onze 6 dorpen Heelsum, Doorwerth, Renkum, Wolfheze, Heveadorp en Oosterbeek.