Nationale Diabetes Challenge

Wandelprogramma voor mensen met diabetes type 2 in samenwerking met lokale zorgverleners.

Heeft u diabetes type 2 en wilt u actief aan de slag met uw gezondheid en leefstijl? Wandel dan met ons mee! Vanaf half mei 2017 starten wij in Renkum/Heelsum en Doorwerth met de Nationale Diabetes Challenge. U wandelt dan 20 weken lang, 1 avond per week, onder deskundige begeleiding van buurtsportcoaches, praktijkondersteuners van huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, podotherapeuten en voedingsdeskundigen. Samen traint u om zaterdag 30 september 2017 tijdens de landelijke finaledag van de Bas van de Goor Foundation 10 kilometer te wandelen. Deelname aan het programma is gratis.

Informatieavonden op 18 en 19 april 2017

Wilt u meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge, maar heeft u nog vragen? Meld u dan aan voor een informatiebijeenkomst bij u in de buurt:

Renkum/Heelsum

  • Datum en tijd: dinsdag 18 april 2017 om 19.00 uur
  • Locatie: clubgebouw van RZC, Hogenkampseweg 41, Renkum
  • Aanmelden bij buurtsportcoach Tanja Dijkstra, e-mail t.dijkstra@renkum.nl of (06) 27 35 93 33

Doorwerth

  • Datum en tijd: woensdag 19 april 2017 om 19.00 uur
  • Locatie: De Poort van Doorwerth, Mozartlaan 2, Doorwerth
  • Aanmelden bij buurtsportcoach Anouk van Gastel, e-mail a.van.gastel@renkum.nl of (06) 51 95 15 85

Over de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation om mensen met diabetes te helpen hun leefstijl en gezondheid te verbeteren. In Renkum/Heelsum wordt de challenge georganiseerd door het Sport- en Beweegteam samen met de praktijkondersteuners van Huisartsenzorg Groeneweg, Huisartsenpraktijk Europaplein en Huisartsenpraktijk Heelsum. De Doorwerthse ‘challenge’ wordt georganiseerd in samenwerking met Huisartsenpraktijk Schubertplein en Huisartsenpraktijk Moen & Warnier.