Avan taxipas 80+

Kunt u door een ziekte of beperking geen gebruik maken van het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, maar heeft u geen hulp om op terug te vallen? Dan kunt u gebruik maken van Avan (voorheen de Stadsregiotaxi).

Als u 80 jaar of ouder bent dan is er voor u een verkorte procedure voor het aanvragen van de kortingspas voor vervoer met Avan. Hiervoor heeft u geen gesprek of medische indicatie nodig. U komt in aanmerking voor de kortingspas op basis van uw leeftijd.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de taxipas 80+ gelden de volgende voorwaarden:

  • u bent 80 jaar of ouder
  • u heeft een vervoersprobleem
  • u bent inwoner van de gemeente Renkum.

Als u jonger bent dan 80 jaar en u heeft een vervoersprobleem dan kijken we tijdens het persoonlijke gesprek of u in aanmerking komt voor een kortingspas voor Avan.

Aanvraag

Stuur het ingevulde aanvraagformulier taxipas 80+ (pdf, 81 kB) samen met een pasfoto naar de gemeente Renkum, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.

Als u geen indicatie heeft voor een kortingspas dan kunt u toch gebruik maken van Avan. U betaalt dan het reguliere tarief per zone. Bel voor meer informatie naar de klantenservice van Avan, op (0900) 46 36 526.

Kosten

Aan de aanvraag zelf zijn geen kosten verbonden. Met de taxipas via de gemeente betaalt u een lager bedrag per kilometer

Taxirit reserveren

Een rit met Avan reserveert u:

  • online via www.avan-vervoer.nl
  • telefonisch via (0900) 73 44 682 (2,8 cent per minuut + 9,05 cent starttarief + gebruikelijke belkosten)

Medereizigers

Reizen er mensen met u mee? Dan betaalt de eerst meereizende 50% van het Wmo-tarief zonder korting. Uw begeleider mag natuurlijk gratis mee als u daar een indicatie voor heeft. Dat geldt ook voor kinderen tot 4 jaar (maximaal 2), een blindengeleiden- of SOHO-hond en kleine huisdieren in een mand, kooi of tas op schoot. Voor grotere huisdieren betaalt u 50% van het tarief zonder korting.

Medisch begeleider

Kunt u niet zonder begeleider reizen? Geef dit dan aan bij uw gemeente. Zij bekijken of u recht heeft op een indicatie ‘begeleiding noodzakelijk’. Daarmee reist uw begeleider altijd gratis met u mee.