Hulp bij thuis blijven wonen

Er zijn veel zaken die u zelf kunt regelen om langer en comfortabel thuis te blijven wonen.

• Begeleiding

Als u in uw dagelijks leven problemen heeft als gevolg van uw handicap of beperking dan kan begeleiding een oplossing zijn.

• Bewust Wonen

Uw woning moet een plek zijn waar u zich fijn en veilig voelt. Gaat u bewust met uw woon- en leefomgeving om? Bent u voorbereid op de toekomst? Er zijn tal van oplossingen om uw woning nog comfortabeler, veiliger en duurzamer te maken.

• Boodschappenservice

In de gemeente Renkum zijn meerdere (particuliere) initiatieven voor hulp bij het boodschappen doen.

• Cursus Digisterker

Bibliotheek Veluwezoom biedt inwoners van de gemeente Renkum de gratis cursus Digisterker aan om te leren werken met de elektronische overheid.

• Hulp zoeken en aanbieden

Via de website van WeHelpen kunt u bij u in de buurt hulp aanbieden en vragen.

• Maaltijdvoorziening

Als u (tijdelijk) niet in staat bent om thuis zelf een maaltijd te bereiden, of als u dat niet goed afgaat, dan kunt u via maaltijdservice een maaltijd thuis laten bezorgen.

• Personenalarmering

Met een personenalarm voor thuis (personenalarmering) kunt u in een noodgeval verbinding maken met een meldkamer. Zo kunt u snel hulp inschakelen.

• Renkum Voor Elkaar

Renkum Voor Elkaar is een aanspreekpunt waar u terecht kunt voor activiteiten en diensten die gericht zijn op ontmoeting, maatschappelijk werk, jongerenwerk, mantelzorg, vrijwilligerswerk en buurtbemiddeling.