Hulp bij thuis blijven wonen

Er zijn veel zaken die u zelf kunt regelen.

Renkum voor Elkaar

Renkum Voor Elkaar is een aanspreekpunt waar u terecht kunt voor activiteiten en diensten die gericht zijn op ontmoeting, maatschappelijk werk, jongerenwerk, mantelzorg, vrijwilligerswerk en buurtbemiddeling. Lees hier meer over op de pagina Renkum voor Elkaar.

Gratis hulp via WeHelpen

Loge van WeHelpen.Via WeHelpen  kunt u gratis hulp vragen en gratis hulp aanbieden aan andere inwoners. Denk bijvoorbeeld aan de heg snoeien, hulp met de computer, koken, opruimen, boodschappen doen of samen naar een activiteit of een afspraak gaan.

Zorgt u samen met andere voor een vriend of familielid? Dan kunt u via WeHelpen een hulpnetwerk aanmaken. Met een hulpnetwerk kunt u samen een agenda beheren, een logboek bijhouden en notities delen

Wilt u hulp vragen,hulp aanbieden of een hulpnetwerk aanmaken? Meld u dan aan via de website www.wehelpen.nl/renkum

Volg WeHelpen Renkum via de facebookpagina WeHelpen Dorpen van Renkum.

Boodschappen doen

Bent u niet in staat om zelf boodschappen te doen en heeft u geen mensen om u heen die voor u de boodschappen kunnen doen? Er zijn er supermarkten die de boodschappen aan huis kunnen bezorgen. U kunt ook vrijwilligers benaderen die incidenteel boodschappen voor u kunnen doen, als u daar bijvoorbeeld tijdelijk niet toe in staat bent. Dat kan bijvoorbeeld bij de Hulpdienst voor elkaar.

Maaltijdservice

Lukt het u niet om zelf te koken? Er zijn diverse aanbieders die maaltijden aan huis kunnen bezorgen.

Personenalarmering

Met een personenalarm voor thuis kunt u in een noodgeval verbinding maken met een meldkamer. Zo kunt u snel hulp inschakelen. Of u een vergoeding voor personenalarmering krijgt, hangt af van de situatie. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Samen organiseren van activiteiten

Woont u in Oosterbeek-West en wilt u samen met de inwoners activiteiten organiseren voor de buurt/de wijk. Dan nodigt het Wijkpunt Oosterbeek-West u uit om ideeën aan te dragen voor het samen organiseren van activiteiten (bijvoorbeeld workshops of themabijeenkomsten).

Andere zaken zelf regelen

Andere zaken die u zelf kunt regelen of waar u informatie kunt vinden: