Werkzaamheden Van der Molenallee Doorwerth

Van 25 september tot en met 3 november 2017 wordt de Van der Molenallee opnieuw geasfalteerd door aannemingsmaatschappij Van Gelder. Ook het fietspad wordt vernieuwd.

Hier wordt de oude klinkerverharding vervangen door betonplaten. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de kruising Oude Oosterbeekseweg – Van der Molenallee in Oosterbeek en de rotonde Seelbeeckweg – Kerklaan in Doorwerth.  

Veilig en comfortabel fietsen

Het doel van de werkzaamheden is het realiseren van veilige, herkenbare en comfortabele (vrij liggende) fietsvoorzieningen aan beide kanten van de Van der Molenallee. Dit wordt gerealiseerd door het aanleggen van een vrij liggende fietsvoorziening, het toepassen van duurzame platen om het opdrukken van boomwortels tegen te gaan en een fysieke scheiding aan te brengen tussen rijbaan en fietspaden van 0,5 meter breed. Dit werk wordt gecombineerd met het vervangen van het asfalt op de rijbaan. De provincie Gelderland ondersteunt de investering door het verlenen van subsidie vanuit het ‘Programma regionale bereikbaarheid en regionaal openbaar vervoer’.

Omleiding

Tijdens de uitvoering is de Van der Molenallee in beide richtingen afgesloten voor al het gemotoriseerd- en fietsverkeer. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid via Oude Oosterbeekseweg en Seelbeeckweg en fietsverkeer via de bospaden parallel aan de Van der Molenallee. Alle omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven. Hulpdiensten maken gebruik van de omleidingsroute.