MFC Doelum

Mertens Bouwbedrijf uit Weert en de combinatie van installateurs KIN/ITN/KaWeBe bouwen in opdracht van de gemeente Renkum het nieuwe Multifunctionele Centrum aan de Hogenkampseweg in Renkum. In juni 2016 is de bouw van start gegaan. Architectuurstudio HH heeft het ontwerp van het gebouw gemaakt in samenwerking met de gebruikers. Ook inwoners en omwonenden zijn in dit proces betrokken.

Sfeer-impressie van ontwerp multifunctioneel cluster 3b4 door Architectuurstudio HH.In het plangebied, omsloten door de Hogenkampseweg, Meester van Damweg en Goldsteinpad, zijn sportvoorzieningen en andere sociaal-maatschappelijke functies aanwezig, zoals een zwembad, een sporthal, een tennispark en sociaal-culturele voorzieningen. Door samenhang te creëren tussen deze voorzieningen en ze te clusteren moet een dynamisch gebied ontstaan, waar een breed publiek uit de hele gemeente en specifiek de inwoners uit de dorpen Renkum en Heelsum graag samenkomen en elkaar ontmoeten. Een centrumgebied voor jong en oud, mensen met en zonder een beperking die sportieve, recreatieve, sociaal-culturele en maatschappelijke activiteiten met elkaar delen.

De naam MFC Doelum

Na een oproep om mee te denken over de naam van het nieuwe MFC hebben 35 inwoners, 57 namen ingebracht. Het stichtingsbestuur heeft in op 31 oktober 2016 gekozen voor ‘Doelum’. Deze naam is ingebracht door de heer Paul Janssen uit Oosterbeek.

Paul Janssen motiveert de door hem ingebrachte naam als volgt: “De uitgang 'um' verwijst naar de dorpen Renkum en Heelsum waar het MFC staat. 'Um' betekent oorspronkelijk ‘woonplaats, waar je je thuis voelt’. Doe of doel verwijst naar actie, spel, meedoen en iets presteren; zowel voor sport als cultuur of welke activiteit in het MFC dan ook. Met de naam Doelum krijgt het nieuwe MFC een nieuwe naam via een nog niet bestaand woord, dat daarmee perfect past bij het moderne en nieuwe gebouw.”

Volg de bouw

U kunt de bouwwerkzaamheden volgen via een webcam mfc De Doelum. In De Rijnkom hangen impressies van het nieuwe MFC Doelum en er staat een maquette van het nieuwe gebouw.

Vragen

Het kan zijn dat u door de bouwwerkzaamheden overlast ervaart. Dit is helaas onvermijdelijk, maar de aannemers doen er alles aan om dit tot een minimum te beperken. Voor eventuele tips, vragen of klachten over de bouwwerkzaamheden is Mertens Bouwbedrijf tijdens kantooruren bereikbaar op (0495) 579 710 of mail naar: info@mertens-weert.nl.

Heeft u andere vragen, opmerkingen of ideeën? Stuurt u dan een e-mail naar mfc3b4@renkum.nl. Lees onderaan deze pagina, in het blok 'Vragen en antwoorden', welke vragen en opmerking wij zoal binnenkrijgen en onze reactie daarop.

Nieuwsbrieven

De volgende presentaties zijn gegeven: