Wegwerkzaamheden rotonde Heelsum

Provincie Gelderland werkt hard aan de aanleg van een rotonde op het kruispunt Bennekomseweg (N782) - Utrechtseweg in Heelsum. De rotonde moet de verkeersveiligheid op dit punt vergroten. De komende weken worden de laatste, afrondende werkzaamheden uitgevoerd. Wat betekent dit voor u?

Van 20 tot en met 31 maart 2017

Er zijn werkzaamheden in de bocht bij Veentjesbrug. De nieuwe rotonde wordt dan voor een derde deel afgesloten voor verkeer. Verkeer over de Utrechtseweg (Kievitsdel-Heelsum) kan wel over de rotonde rijden. Verkeer naar het Wilhelmina Sportpark wordt verzocht om te rijden via de Dopheidelaan en de Ginkelseweg.

Verkeer richting Veentjesbrug wordt omgeleid via Kabeljauw (de ventweg onder het viaduct A50). Hierbij wordt rekening gehouden met vrachtverkeer. Buslijn 51 rijdt om via de Heidesteinlaan en Doornekampseweg.

Het weekend van 1 en 2 april 2017 is de rotonde open en zijn er geen werkzaamheden.

Van 4 tot en met 7 april 2017

Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april 2017 is de nieuwe rotonde, inclusief de fietspaden, afgesloten voor alle verkeer. Er zijn dan diverse afrondende werkzaamheden. Zo worden er onder andere een nieuwe asfaltlaag en markeringen aangebracht. Verkeer wordt met gele borden omgeleid. Hierbij is onderscheid gemaakt tussen verkeer van en naar Heelsum en verkeer richting andere (verdere) bestemmingen.