Gratis compost

Als dank voor het scheiden van gft-afval krijgt u van de gemeente en ACV een zak compost cadeau. Op vertoon van uw afvalpas kunt u van maandag 20 tot en met zaterdag 25 maart 2017 een zak compost afhalen bij Afvalbrengstation ‘Veentjesbrug’. Bij inlevering van een zak textiel of elektrisch apparaat is ook de 2e zak compost gratis.

Groente- fruit- en tuinafval is nuttig afval. Het wordt verwerkt tot compost, bio-energie en tot groen gas. Hetzelfde gas waar de vuilnisauto’s van ACV op rijden die in Renkum het vuil ophalen. Hiervoor is al het gft-afval bruikbaar. Ook restanten van bereid voedsel, zoals vleesresten kunnen gewoon in de gft-bak. Met de jaarlijkse compostweek wil ACV het belang van het scheiden van gft-afval onderstrepen.

Ook 2e zak compost gratis

Levert u een zak afgedankte kleding of textiel of een elektrisch apparaat in, dan krijgt u ook de 2e zak compost gratis. Dit textiel en deze apparaten worden door Restore Kringloop, So Grade en Road2Work hergebruikt. Hier werken mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zo is het inleveren van gebruikt textiel of elektra dus goed voor mens en milieu.

Op = op

Kom in de week van 20 tot en met 25 maart 2017 dus voor gratis compost naar Afvalbrengstation Veentjesbrug aan de Veentjesbrug 4 in Heelsum. Openingstijden:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 15.45 uur
  • zaterdag van 8.00 tot 15.00 uur

Wees er snel bij, want op is op! U krijgt de compost mee op vertoon van uw milieupas.